Rendszeres olvasók

2007. december 5., szerda

Tedd a dolgod

Oszkár már tíz éve dolgozik egy üzemben. Örökké emlékében él Apja jótanácsa: fiam mindig tedd a dolgod. Oszkár azóta is úgy folytattja pályafutását, hogy minden esetben megfelelkjen Szüleinek. Még akkor is ha történetesen ellnent mondanak nézeteivel. Igen. mivel nem teheti dolgát, ki eleve dologtalan. Akkor mit tehet? Járjunk utánna.
Hogy mi a feledatom nem az határozza meg, hogy milyen hasznot hajtok végre, vagy hogy éppen értelmet jelenhet e valaki, vagy valami számára. Nem erről van szó. Ezt Oszkárunk nagyon megtanulta. A feledatot majd az értékelés passzintja a tevékenységhez, és ezzel tökéletesen beleilleszti a hatékonysági statisztikába. Mivel utólag minden tevékenységet meg lehet magyrázni, vagy éppen el lehet magyarázni. Nem fontos az, hogy milyen a teljesítmény, csak is az lehet a lényeg amilyen módon ezt előtárjuk. Tehát a látszatra értelmetlen munka, nagyon is hatékony lesz azáltal, ahogyan azt közzé tesszük. Milyen szép is az élet, mikor minden jól megy, és büszkék lehetünk arra amit itt produkáltunk.
Ha ezt Oszkár megérti boldog semmitevő emberré válhat. Mindenki jól jár, mert seki semmit nem kell tennie, a főnökei örülnek majd a látszattevékenységnek, ami a statisztika által kicsit kozmetikázott. És jól jár az üzem, mert mindenki egy cél érdekében henyél. Így tedd a dolgod, és baj nem érhet.

Nincsenek megjegyzések: